Om bloggen

Detta är min personliga blogg om löpning och träning där jag delar med mig av mina tankar och erfarenheter. Jag beslutade att starta en blogg då jag själv följt andra bloggar och fått både inspiration och goda råd. Efter femton år i löparspåret och fler lopp än jag kan räkna, så tänkte jag att det var dags för mig att dra mitt strå till stacken och kanske inspirera någon annan.

Mitt nästa stora mål är Berlin Maraton till hösten. För sju år sedan sprang jag min första mara, i Stockholm, så klart. Under den sista timmen av loppet lovade jag mig själv att aldrig göra om det. Ungefär en timme efter målgången pratade jag redan om vad jag skulle göra nästa gång för att få ett bättre lopp. Efter sex maratonlopp i Stockholm beslutade jag mig för att springa ett lopp utomlands. Berlin blir mitt tredje lopp, och troligtvis inte det sista.

Inspiration

Målet med bloggen är dock inte att berätta om mig och min löpning, utan att ge tips om träning och kost i allmänhet, och löpning i synnerhet. Jag har tänkt tillbaka på vad jag själv behövde läsa och lära mig i början när jag beslutade att ta tag i vikt och hälsa, och sedan också när jag började löpa på allvar. Målet är att bloggen ska bli en hjälp för blivande löpare och personer som bara behöver komma upp från soffan; för ibland är det att resa sig från soffan som är den största fysiska utmaningen. Väl utomhus brukar träningen fungerar riktigt bra för de flesta! Hoppas ni hittar något matnyttigt!

/Claes Wikdahl