Må gott och träna mycket

För mig är träning och att må gott synonymer. Om jag inte tränar, så är det som om både kropp och huvud slöar till. Men ju mer jag tränar, desto mer kreativ och lycklig blir jag – även om det ibland handlar om att behöva bita ihop och ge sig ut i snålblåst och regn. Om du vill må gott, så bör du helt enkelt börja träna. Varför är det så? Här kommer mina tankar kring välmående och träning.

Mål

När vi tränar har vi ett mål. När jag anmäler mig till ett lopp är det inte för att se om jag klarar det. Jo, ibland är det så, men det är inte huvudorsaken. När jag anmäler mig till ett lopp har jag ett tydligt mål som jag ska klara av; till råga på allt ett roligt mål. Jag behöver lägga upp träning, träna, men också höra med vänner om de ska delta, boka biljetter och hotell. Jag tror att vi människor mår bättre då vi har mål att se fram till.

Må fysiskt bra

Om du tränar mycket kommer det att påverka kroppen, det förstår alla. Men, det som är intressant är att ju mer vi tränar, desto mer vill kroppen träna. Om jag tränar mycket börjar kroppen längta efter att få ge sig ut i spåret och löpa, eller att få bestiga en fjälltopp. Genom att träna kommer du också sova bättre. Om du har sömnsvårigheter eller är stressad bör du testa att träna.

Jag är inte orolig för fysiska utmaningar. Genom att jag tränar mycket, så vet jag att jag borde klara av de flesta vanliga utmaningar. När vi tränar så får vi också möjlighet att göra fler saker. Om du åker till fjällen eller Alperna så klarar du av att nå en bergstopp och få se en fantastisk utsikt. Genom att träna mycket vet jag också att jag kan unna mig extra kolhydrater och fett ibland – utan dåligt samvete.