Kom igång med träningen igen

Har du på senare tid upplevt att du har mindre energi och kanske skulle behöva tappa några kilon? Det är vanligt att man i perioder finner sig i en svacka. Faktum är dock att man inte kommer att må bättre om man slutar träna. Givetvis finns det perioder i livet då man bör avstå träning, dock är dessa få och generellt sett kommer du att må bättre genom att träna regelbundet. Om man aldrig har tränat förut kan det vara desto svårare att börja. När du väl är igång kommer du dock att uppleva att du får mer energi och orkar mer i vardagen.

Regelbundenhet viktigt

När man vill börja träna gäller det att man bestämmer sig. I början handlar det om att man måste få in en regelbundenhet i vardagen som dessutom passar med ens andra åtaganden. Om du endast har 10 minuter om dagen till att träna kan du som exempel gå på en promenad eller ta en kort löprunda. Ha i åtanke att det alltid är bättre att röra på sig lite än ingenting alls. Ofta kan man hitta tid till att träna om man verkligen är motiverad. I början kan det dock vara svårt i och med att det innebär att man måste offra andra saker i livet. Därav bör du ta den tid du har över och börja med den.

Genom att endast träna två gånger i veckan kommer du att märka mängder med fördelar, du kommer att må bättre, din hy kommer att bli klarare och du kommer dessutom sova bättre. Börja hellre med lite än att ta på dig för mycket. Om du har en vän som vill börja träna kan ni göra det tillsammans. Det är ofta roligare att göra något tillsammans än på egen hand och det kan leda till att man blir mer motiverad.